crashblogja

Piko G sín

2007. szeptember 22. - crash
Egy hónap múlva várható a PIKO új terméke, a G méretű sín. Igazából már várható volt a lépés, hiszen már a második G mozdonyt jelentette meg a 218-as képében a cég. Jobban belegondolva sosem volt arról híres a gyár, hogy a termékpalettáján lévő modellekhez ne gyártana sínt - legyen az H0 vagy N - így tett a G-vel is.

Az új termék réz sínszálakat fog kapni, és speciális műanyagból ígérik a keresztaljakat, hogy jobban ellenálljanak a kertben fellépő igénybevételeknek. Az LGB-vel, és az Aristocraft sínekkel kompatibilis lesz. Kérdés, hogy a talpkiosztása nagyvasúti lesz-e?

Elvileg októberben rajtol az árusítás - gondolom arra számítanak, hogy sokak fognak e' miatt G-s Taurust vagy 218-ast venni. Meglesegettem a geometriát, és három ív van : 600,921 és 1243mm-esek. Egyenesből az 1,2 méter hossztól a 95mm-es kiegészítő sínmezőig tart a kínálat. Ahogy a vágánygeometriát bemutató prospektust lestem, nagyjából a játék (bocs : hobbi) szegmenst célozzák: alapból 600-as sugarú váltókból, háromutas kitérőből és angolból mutogat bőven példákat. A magamfajta - rendesebb' íveket kedvelő - modellezők sem csüggedhetnek, a legnagyobb ívhez váltót is kihoznak, így aki akar, nem villamospályás ívsugarakat is használhat.

Már lehet előrendelni, egy 60cm-es egyenes 15Euró, egy 600-as, 30 fokos ív pedig 8 Euró körüli áron lesz - nem olcsó, majd' kétezer forintnak megfelelő pénzt elkérni egy R1-es sínért... ...no, majd meglátjuk a piac reakcióját. A váltók árairól még nincs hír.

A bejegyzés trackback címe:

https://crashblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr48173136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brikó · http://www.brikofilm.hu 2007.09.24. 10:35:03

Remélem a bécsi - vagy a müncheni - kiállításon már láthatóak lesznek a mintadarabok...
süti beállítások módosítása