crashblogja

Kemence 2007

2007. július 28. - crash

Kisvasúti nap volt Kemencén. Mint minden évben, ekkor is meghívást kapott a modellezőklubbunk, hogy a keskeny nyomközű modulokat rakjuk össze, és mutassuk meg az érdeklődőknek. Ez már szinte hagyomány, a Kőrózsa panzió teraszán szoktuk felállítani a modulokat.

A modelleket már szerintem mindenki unásig ismeri - el is kell gondolkozni egy jó kis újabb 0e témán, vagy a meglévőket is elég volna befejezni ? :-) Szóval nem rinyálok a modellekről. Majd máskor :-)

Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy a mi 0e-s alkotásaink mellett Sütő Gábor 1:10-es kisvasúti modelljei is ismét vendégszerepeltek. Történt egy nagyszerű esemény is ezzel kapcsolatban : Gábor itt mutatta be a nagyközönségnek először új villanymozdonyát. Az ünnepélyes leleplezés után mindenki meg volt hívva egy kekszgolyóra, amit a pft vagonból lehetett fogyasztani.

Vajon mi rejtőzik ott?
Leleplezés
 
Fenn a szedő, a mozdony üzemkész
 
Állófogadás


Maga a kemencei kisvasút egy csoda. Csoda hogy létezik, és csodálatos helyeken megy. Így aztán elég sokan voltak kíváncsiak a kisvasútni napra - nem beszélve arról, hogy olyan ínyencségek voltak láthatóak, mint a 311-es és 55-ös - a faros - Ikarusz. Üde színfoltjai voltak a napnak.

 

Ikarus 311
 
A "faros" Ikarus


A kisvasúti nap szokásos beszédekkel kezdődött, mindenki beszélt egyet, aki a környéken számít - polgármester, Ipolyerdő - kicsit vicces volt ezeket hallgatni, mikor mindenki tudja, hogy amikor a KBK kilincsel egy kis támogatásért, akkor milyen elutasító mindenki, illetve milyen nehézkesen mennek a mégis létrejövő támogatások. Ezután egy jó kis járműparádé volt, felvonult minden mozdítható jármű, és közben pár mondatban beszélt is a narrátor a mozdonyok történetéről, azok érdekességeiről.

Ami meglepő volt számomra, hogy helyjegyet osztottak a menetrendszerint közlekedő vonatokra, mert akkora volt rájuk az érdeklődés. Kérdezheti bárki, hogy mi lehet jó az erdőben pár km-t megtevő kisvasútban ? Nem tudom, de az tény, hogy van fílingje nagyon. A Strand után a fák koronája összeér a vonat felett, szinte "alagútban" fut a vonat. Előtte a patak mellett egy roppant szép töltésen halad a vonal, amely, ha volna víz a patakban még jobb lenne. De így sem rossz. Hatalmas érzés az is, hogy most ideiglenesen a vonat mindig visszatol a strandig, és ott jár körbe. Kész az új híd, de még engedélyek hiányoznak... majd jövőre.

 

Vonat érkezik fentről a strandhoz
 
Az új híd. Átmenni még nem lehet rajta.

Kisvasút, de van egyfajta játékszaga, és szerintem a hozzám hasonló vasútbolondokat ez vonzza. Szóval Kemence egy olyan hely, amit nem szabad kihagyni!

Legvégén pedig néhány kép :

 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://crashblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr18139263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása