crashblogja

Model Railroader 2008/4

2008. április 11. - crash

Már megvan két hete a friss Model Railroader, de csak most jutottam odáig, hogy elolvassam. Kedves barátaim, meg kell mondjam, hogy a mostani lap igen seggreülős. Megint elmondjam, hogy igen, ilyennek kell lennie egy lapnak? :-)

A címlaptéma, a „hogyan dobjuk fel terepasztalunkat – a profik tippjei”. Tizenhét használható tippet kapunk, hogyan tudjuk részletesebbé tenni asztalunkat. Külön örülök annak, hogy leírják, hogy használjunk a vágányok elkülönítéséhez különféle kódszámú síneket (mint ahogy a valóságban is vannak különféle vágányok az állomásokon).

Van egy „step by step” tutorial a betonba ágyazott - vagy inkább lebetonozott – sínekre. Ezeket iparterületeken lehet főleg látni. Tetszik a cikk, mert részletesen leír mindent, csak attól kapok hülyét, hogy pl „scultptamold”  anyaggal dolgozik – na, ilyet kérjé’ vaz itthon a modellbótba’. Kiderítettem, ez cellulóz alapú, gipszhelyettesítő anyag… szóval ezért nem tojnak ezek’ be, ha meg kell emelni a terepasztalukat, mert ez a leírások alapján nem más, mint egyfajta kenhető, spaknival felhordható papírmasé-anyag. Tudnak ezek, no. Megnézem, van-e az íbéjen :-P

A harmadik, terepasztal-építős témában folytatják az egyik szerkesztő asztalának építését. Teljesen jó, ahogy leírják, hogy miként sikerült hatféle ipari tevékenységet összehozni egy helyen – ezáltal sokkal változatosabb tolatásokat lehet csinálni.

Van még egy jó kis leírás a kinn kapható váltódekóderekről, és a többi terepasztalos cikkhez hasonlóan seggreültetős’ bemutató egy Tony Koester nevű úr terepasztaláról – amelyről az első képet meglátva simán azt hittem, hogy nullás méretű, és csak akkor fogtam gyanút, amikor láttam, hogy nincs minden talpfára egyenként a sín leszegelve. De akkor is.. az a kép.. az.. ahol a szénbányánál tolat a 2-6-6-2-es mallet a hopperekkel… áááá…  Asszony!Terepasztalt kell építenem!

A bejegyzés trackback címe:

https://crashblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr48421796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joxy 2008.04.13. 16:38:00

Szia!
A tolatgatós asztalról tudnál képet küldeni, meg a vágányrajzáról?
Üdv Joxy

crash 2008.04.14. 10:46:55

Szia,

Ne haragudj, de két okból nem tudok betenni képet: egyrészt a scannerem most nem hozzáférhető, másrészt pedig ódzkodnék egy ilyen dologtól - a Model Railroader tartalma szerzői jog által védett, nem tudom, rakhatok-e fel képeket belőle, és ezen területen lévő tudatlanságomból adódóan nem szívesen leveleznék mindeféle jogásszal az ügyben, hogy mikor és milyen jogokat sértettem meg...

Nygma · http://nygma.hu 2008.04.14. 12:37:18

Joxy, Crash,
Az újság honlapján minden megjelent terepasztal vágányrajza és rövid leírása elérhető regisztrált felhasználók számára. Nem tudom a regisztráláshoz kell-e előfizetés vagy nem. Crash ha megírod pontosan mi volt az asztal neve akkor megkereshetem a honlapon.

crash 2008.04.15. 08:15:30

A terv a "Build the Wisconsin & Southern on a shelf" cikkhez tartozik.

Ha jól tudom, a weblap archív részére csak az előfizetők léphetnek be.

Nygma · http://nygma.hu 2008.04.15. 11:41:47

Utánanéztem. A weben egyrészt vannak fent képek amik az újságba nem fértek bele, és van fent egy videó is a pályáról. A trackplan alatt pedig csak a Wisconsin & Southern Troy Branch található meg.

Viszont talán nem csak előfizetőknek érhető el a belső tartalom. Próbáljátok meg:
www.trains.com/MRR
Fent a széles kép jobb oldalán van egy Register. Azon belül amikor arra kattintottam hogy NOT subsriber, akkor is tudtam volna névvel és címmel regisztrálni. Lehet hogy így csökkentett a tartalom, de hogy nem.
Ha sikerült a regisztráció, akkor a Out Magazine, Back Issues alatt vissza lehet nézni bármely számot, és azok cikkei vagy a plusz tartalmak megtekinthetők.

keryya 2009.06.03. 14:38:03

Szia,

Hol szoktad beszerezni a magazint?

Köszi,
keryya
süti beállítások módosítása