crashblogja

Model Railroader 2008/1

2008. január 12. - crash

Kezdek rákattanni erre a lap- és könyvszemle dologra. Ha unalmas, tessék szólni :-)

A januári Model Railroader került kezembe, és meg kell mondjam, megerősítette bennem azt, amit eddig is tudtam : a Model Railroader egy piszok jó újság. Az ember egy igazi vasútmodellezői magazint kap a pénzéért.

Három  témát emelnék ki : az első cikkben egy H0-ás Walthers iskolát romosítanak el. Roppant jól leírják, hogy mit és miért tesznek.  E mellé „in progress” fotókat is mellékelnek, amelyek jól szemléltetik az építési fázisokat, és hogy milyen beavatkozástól milyen hatást várhatunk. Ilyen cikkek kellenének a magyar modellezőknek is, nem hogy megint magyarrá’ kamuzott a Piko egy teherkocsit, és – hallelulja - mindenki örömében essen hasra, vetődjön arccal Németország felé…

A másik „terepasztalépítős” cikk arról szól, hogy miként fessünk terepasztalunk hátterébe hegyeket. Én ezt a háttérkép-dolgot mindig is a művészek feladata közé soroltam : meg voltam róla győződve, hogy minden vasútmodellezőnek van művészi vénával megáldott ismerőse, aki a terepasztal hátterét díszítő festményt festi. Az egyszerűbb megoldás pedig a háttérposzter…
A cikkben – mint minden más tutorialban -  lépésről lépésben végigvezetik az embert, hogy miként kell hátteret, hegyeket, mezőket festeni. Teljesen jó cikk, és végigolvasni is élvezet.

A harmadik téma, amely - szerintem – a lap legütősebb cikke, a vasútmodell-fotópályázat lezárulta kapcsán a nyertesek képeinek leközlése. Azt, hogy olyan képeket lát az ember, amelyeket pecekig bámul, az alap – nagyon nem is érdemes ezen merengeni, mert hát ezek a legjobbak. Teljesen jó ötletnek tartom, hogy leírták, ki, milyen szereléssel horgászott fotózott. Van egy trükkös kép, amely úgy néz ki, mintha autóból fényképezték volna – ennek készítéséről van a beállításról is készült kép is. A poént nem lövöm le, nézzétek meg az újságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://crashblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr65294881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nygma 2008.01.12. 23:34:40

Ma pont egy olyan boltban voltam, ahol a Model Railroadert nem lehetett kapni, de ezek után biztosan megveszem. Most jut eszembe, hogy a decemberi Garden Railwaysben volt fotopályázat. Majd scannelem.
süti beállítások módosítása