crashblogja

Nürnberg előtt - Trix újdonságok 2008

2008. január 24. - crash
Kiszivárogtak a Trix2008-as újdonságlisták a nürnbergi vásár előtt. Belelestem, és találtam 1-2 érdekes dolgot – és van benne Számunkra – magyar modellezők számára – szenzációs dolog is.
Startszettek terén, ami felkeltette az érdeklődésem, hogy újabb digitális készletek kerülnek a boltokba. Konkrétan két tehervonatos szett: egy MRCE-s 185-ös bérmozdonyos és egy svájci re4/4 II-es mozdonyos szett. Kezdésnek ideális, nagy, ovál pálya három kitérővel és digit rendszerrel.
 
Mozdonyok: a tavalyi 185-ös után festési variánsban megjelenik a BLS 485-öse. Kíváncsi vagyok rá, nekem megvan ugyanez Fleischmann-ban, kérdés, hogy a Trix tud-e többet nyújtani? Érdekes lehet a hangtompítós csehszlovák (CSD) szerjoe is, bár mintha ez újrakiadás lenne, ha jól emlékszem. Ha nem, akkor tessék kommentelni.Ami még felkeltette az érdeklődésem, az az új Öbb-s 189-es, de már biztos unjátok a témát :-)
 
 
 
Mozdony-formaújdonságok közül nekünk két mozdony is érdekes lehet: az osztrák 1012 (kis-Taurus, vagy mittom’) – nem is kell mondani, hogy ÖBB mániásként ennek mennyire örültem. Másik dolog, ami érdekes, a V300, amit egyből proto (vagy demonstrátor ?) kék színben is kihoz a Trix – mivel járt nálunk, amikor a Nohabbal versengett, kötelező darab magyar gyu"jtőknek.
 
 
 
Formaújdonság még a DB Lint-je. Tavaly ez a Felischmann-nál és a Mechano-nál volt H0 újdonság, érdekes, hogy a Trix gondolt az N-esekre. Hobby, Profi és hangos kivitelben is lesz.
 
 
Teherkocsik vonatkozásában két DB kocsiszett is megjelenik: mindkettő az idei rokona, sokféle kocsi, és drágán lesz benne. Személyvagonok kapcsán szívinfarktust kaptam: elsőre a CAT szerelvényt láttam meg, de az örömöm szertefoszlott, mert nem a Sissy-orrú vezérlőkocsit készítették el, hanem – a képek alapján – a már meglévő német vezérlőkocsit pingálják CAT színre. Ez nem szép a Trixtől.
 
 
 
A másik dolog, az ami igazán felkeltette az érdeklődésem : a kelet-európai expressz szett. Ebben két – komplettnek mondott – expresszvonatot találunk. Az egyik egy hatrészes, négy DR-es és két PKP Y kocsiból álló szerelvény, és egy négy CSD-s kocsiból, és két MÁV Y kocsiból álló szett. Szóval akkor ezen is túlvagyunk, köszönthetjük a harmadik N-es nagyszériás magyar vasútmodellt is. Már várom, csak kár, hogy egy szettben csak két magyar kocsi van – remélem lehet majd külön is kapni.
 
 
 
Ami személykocsik vonatkozásában érdekes lehet, hogy újból van svájci EC kocsi – panorámakocsi is - és egy 2+3 részes német éjszakai vonatszettel is gazdagabbak lehetünk, ha akarunk.

Minden kép a Trix-től származik.
      
 

A bejegyzés trackback címe:

https://crashblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr43309799

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása